Αλέφαντος Νίκος

Αλέφαντος Νίκος
 • Όνομα
  Αλέφαντος Νίκος
 • Χώρα
  Ελλάδα
 • Σεζόν
  1986-1987
 • Αγώνες εναντίον της Α.Ε.Κ.
  13
 • Γεννήθηκε στην Αθήνα και στον Αστέρα Εξαρχείων έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα.Έπαιξε σε πολλές ομάδες με σημαντικότερες τον Ολυμπιακό και τον Ατρόμητο Πειραιά.

  Την δεκαετία του '70 ξεκίνησε τα πρώτα του προπονητικά βήματα στον ΠΑΟ ΡΟΥΦ ενώ την προπονητική την έμαθε στην Γερμανία από τον Ernst Happel.Το μεγάλο βήμα στην καριέρα του το έκανε το 1983 που πήγε προπονητής στον Ολυμπιακό αλλά έμεινε μόλις 3 μήνες.Συνέχισε σε Πανιώνιο,Εθνική Ενόπλων και Ηρακλή.

  Στην Α.Ε.Κ. ήρθε ως αντικαταστάτης του Albert Fafie στις 30 Δεκεμβρίου 1986.Πριν καλά καλά συμπληρώσει 2 μήνες στον πάγκο του δικεφάλου άρχισαν τα προβλήματα με την συμπεριφορά του,αρχής γενομένης με τα καυστικά σχόλια προς τον Θωμά Μαύρο και τον Νίκο Πια στις 21 Φεβρουαρίου του 1987.Η κόντρα με τον Μαύρο(ο οποίος στήριξε την πρόσληψη του)συνεχίστηκε μέχρι την 11 Απριλίου 1987 όπου κατά την διάρκεια του αγώνα με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς(2-0) τον έκανε αλλαγή.Ο κόσμος μάλιστα δυσανασχέτησε με την επιλογή του Αλέφαντου.Την επόμενη μέρα επιτέθηκε και χτύπησε τον δημοσιογράφο Γιώργο Βενετούλια για την κριτική που του άσκησε και η κόντρα τους οδηγήθηκε στις αίθουσες των δικαστηρίων όπου ο δικαστής τιμώρησε τον Αλέφαντο με δίμηνο αποκλεισμό και 100.000 δραχμές πρόστιμο.

  Η διοίκηση Ανδρέα Ζαφειρόπουλου όρισε προσωρινή λύση στον πάγκο της ομάδος τον Νίκο Χρηστίδη αλλά κάποια στιγμή έλυσε την συνεργασία της με τον Νίκο Αλέφαντο.

Στατιστικά ως αντίπαλος προπονητής

Στατιστικά

Στατιστικά αγώνων

Αγώνες

Εμφανίζονται 1-13 από 13.

Αντίπαλος
 

Στιγμιότυπα
Σκορερς

Αντίπαλος


Εμφανίζονται 1-13 από 13.

Όνομα
Batista Daniel - Ολυμπιακός
Veridiano Marcelo - Ξάνθη
Κοντόπουλος Γιώργος - Εθνικός Αστέρας
Χιονάς Χρήστος - Δόξα Δράμας
Πίσσας Γιώργος - Κόρινθος
Christensen Bent - Ολυμπιακός
Παπαδημητρίου Θεόδωρος - Εθνικός Αστέρας
Βαλαώρας Γιάννης - Λάρισα
Τσαλουχίδης Γιώτης - Ολυμπιακός
Diaz Gustavo - Εθνικός
Κωφίδης Σάββας - Ηρακλής
Βογιατζής Στέλιος - Ιωνικός Νικαίας