Α.Ε.Κ. - Ολυμπιακός 1-0 (1-0) - Πρωτάθλημα Β Γύρος 21η αγωνιστική

Ημερομηνία Γήπεδο
Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017 19:30:00 Ο.A.K.A. "Σπύρος Λούης"
  • 1 - 0

  • Ημίχρονο
    1 - 0
Ενδεκάδες
  • 31 Nicola Leali
  • 3 Alberto Botia
  • 4 Alaixys Romao (63')
  • 6 Manuel Da Costa
  • 7 Κώστας Φορτούνης (77')
  • 18 Tarik Elyounoussi (73')
  • 24 Alberto De La Bella
  • 28 Andre Martins
  • 77 Diogo Figueiras
  • 92 Seba De Freitas Couto
  • 99 Brown Ideye

Αναπληρωματικοί

  • 33 Λευτέρης Χουτεσιώτης
  • 9 Oscar Cardozo
  • 22 Aly Cissokho
  • 32 Θανάσης Ανδρούτσος (63')
  • 36 Bruno Viana
  • 45 Παναγιώτης Ρέτσος (77')
  • 52 Γιώργος Μανθάτης (73')

Προπονητές

Στιγμιότυπα
Media
Πληροφορίες
  • M.V.P. του αγώνα ο Astrit Ajdarevic.
  • Η Α.Ε.Κ. υποδέχθηκε τον Ολυμπιακό στο Ο.Α.Κ.Α. για την 21η αγωνιστική του πρωταθλήματος.
    Οι ερυθρόλευκοι είχαν σχεδόν κατακτήσει το πρωτάθλημα, ήταν στο +13 από τον δεύτερο Πανιώνιο και τελευταία ήττα στο πρωτάθλημα ήταν το Σεπτέμβριο που έχασε από την Α.Ε.Λ. στη Λάρισα. Παραμονές του αγώνα ο Ολυμπιακός διαμαρτυρήθηκε για ανάρτηση του Ognjen Vranjes στο instagram ζητώντας την τιμωρία του κιτρινόμαυρου παίκτη. Η ανάρτηση απεικόνιζε τον Eddie (μασκότ των Iron Maiden) να κρατάει σημαία της Α.Ε.Κ. πάνω από τάφο που έγραφε “θύρα 7” και είχε την ημερομηνία του ντέρμπι. Η Α.Ε.Κ. ήταν στην 5η θέση πολύ πίσω από την κορυφή και ήθελε καλό πλασάρισμα για τα play–off. Η κακή επιλογή του Morais στον πάγκο έφερε την Ένωση πολύ πίσω, ωστόσο τον Ιανουάριο η ομάδα άλλαξε πρόσωπο μετά την επιστροφή του Manolo Jimenez.
    Ο Ισπανός προπονητής, γνωστός σε τέτοιου είδους εκπλήξεις, άφησε στον πάγκο έναν από τους βασικότατους και ποιο σταθερούς παίκτες, τον Σουηδό Johansson που στη θέση του προτίμησε τον νεοαποκτηθέντα Ajdarevic. 
    Ο Jimenez δικαιώθηκε αφού η Α.Ε.Κ. πήρε τη νίκη μετά από εκτέλεση φάουλ του Ajdarevic στο 34΄, αλλά εκτός του γκολ ο μέσος της Ένωσης πέτυχε στο ρόλο που του ανατέθηκε με την εξουδετέρωση των Martins, Φορτούνη στον άξονα. Ο Ajdarevic ήταν ο M.V.P. του αγώνα, ένας αγώνας όμως που δεν διεκδίκησε δάφνες ποιότητας η κλοτσοπατινάδα κυριαρχούσε και η ποιο διαβασμένη ομάδα μέσα στο γήπεδο πήρε τη νίκη, τέλος χαρακτηριστικό γεγονός ήταν η κόκκινη του Botia για δεύτερη χρονιά και στο ίδιο γήπεδο.