Σαν σήμερα (07 Ιανουαρίου)

Αγώνες (14)
Γεγονότα (2)
 • 2001
  • Απεβίωσε σε ηλικία 76 ετών ο πρώην προπονητής της Α.Ε.Κ. Jeno Csaknady. Με τον Csaknady ο δικέφαλος κατέκτησε το πρώτο μεταπολεμικό πρωτάθλημα.
  • Σε ηλικία 76 ετών άφησε την τελευταία του πνοή ο Jeno Csaknady, ο προπονητής που κατέκτησε δυο πρωταθλήματα με την Α.Ε.Κ. και τον αποκαλούσαν "μιστερ-πρωτάθλημα". Γεννήθηκε στην Ουγγαρία το 1924 και το 1956 μετά την εισβολή των Σοβιετικών κατέφυγε στη Γερμανία και έλαβε την Γερμανική υπηκοότητα. Την περίοδο 1962-63 ήρθε στην Α.Ε.Κ., είχε δουλέψει σε Greuther Furth, Saarbrucken, Stuttgarter Kickers πριν, οι κιτρινόμαυροι φίλαθλοι τον υποδέχθηκαν σαν Μεσσία, στην πρώτη προπόνηση μάλιστα 2000 κόσμος βρέθηκε στο γήπεδο παρά την εισήγηση και την απαγόρευση της διοίκησης οι φίλαθλοι μπήκαν μέσα ανοίγοντας με λοστό την πόρτα. Φιλοσοφία του Csaknady ήταν σιδηρά πειθαρχία, μάθηση, αγωνιστικότητα, θυσίες και κόποι, τα πρόστιμα και οι τιμωρίες και μάλιστα σε πρωτοκλασάτα ονόματα έπεφταν βροχή. Η Α.Ε.Κ. στο τέλος της σαιζόν κατέκτησε το πρωτάθλημα, μετά από 23 ολόκληρα χρόνια, αλλά ο Csaknady απολύεται γιατί διαφώνησε με την διοίκηση σε κάποια θέματα λέγοντας πως ζήτησε μηνιαία άδεια και το αίτημα του δεν έγινε αποδεκτό. Επέστρεψε στη Γερμανία στην Nuremberg και αρχές του 1966 ξανακάθισε στον πάγκο της Α.Ε.Κ. αντικαθιστώντας τον Τρύφωνα Τζανετή, τερματίζοντας στην δεύτερη θέση στο τέλος του πρωταθλήματος. Την περίοδο 1967-68 κατέκτησε το δεύτερο πρωτάθλημα με την Ένωση αλλά τέλος της σαιζόν και πάλι αποχωρεί από την ομάδα, πιθανόν αρχή του ήταν να μην κάθεται σε κάποια ομάδα παραπάνω από δυο χρόνια. Την περίοδο 1969-70 ανέλαβε τον Π.Α.Ο.Κ. ενώ βρέθηκε κοντά στο να αναλάβει ξανά την Α.Ε.Κ. το 1973 και το 1977 κάτι που δεν έγινε.

   Το κείμενο αναρτήθηκε από το "Χρονοντούλαπο της ΑΕΚ".
 • 2021
  • Η Π.Α.Ε. Α.Ε.Κ. ανακοίνωσε την επέκταση του συμβολαίου της με τον Χρήστο Αλμπάνη. Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός υπέγραψε νεο συμβόλαιο έως το καλοκαίρι του 2024.