Σαν σήμερα (24 Ιουνίου)

Αγώνες (2)
Γενέθλια (1)
Γεγονότα (4)
 • 1952
  • Η Ε.Π.Σ.Αθηνών αποφάσισε πως ο προγραμματισμένος αγώνας για την ανάδειξη πρωταθλητή μεταξύ Α.Ε.Κ. και Παναθηναϊκού που θα γινόταν στις 25 Ιουνίου 1952 ακυρώθηκε και ανακοίνωσε πως ανακηρύσσει πρωταθλητή Αθηνών για την περίοδο 1951-1952 τον Παναθηναϊκό.

   Και η ιστορία είναι ως εξής...

   Η Α.Ε.Κ. μετά την ισοπαλία της με τον Απόλλων Αθηνών(Σμύρνης σήμερα) με 3-3 στις 8 Ιουνίου 1952 και μετά την ισοπαλία του Παναθηναϊκού επί του Φωστήρα με 2-2, κατακτούσε το πρωτάθλημα Αθηνών. Το βαθμολογικό σύστημα ήταν 3-2-1.
   Αλλά ο Παναθηναϊκός κατέθεσε ένσταση για να ακυρωθεί το γκολ της ισοφάρισης του Φωστήρα επειδή θεώρησε πως μπήκε στο 92'...
   Στις 17 Ιουνίου 1952 η επιτροπή διαιτητών της Ε.Π.Σ.Αθηνών με πρόεδρο τον κ. Σάκκουλα αποφάσισε να τιμωρήσει τον διαιτητή Κοσκινά(ο οποίος ισχυρίστηκε πως το γκολ της ισοφάρισης του Φωστήρα επετεύχθη στο 89:10), να ακυρώσει το γκολ της ισοφάρισης του Φωστήρα και να ανακηρύξει νικητή τον Παναθηναϊκό με σκορ 2-1...
   Μια μέρα μετά στις 18 Ιουνίου 1952 η Α.Ε.Κ. έχασε 2-1 από τον Πανιώνιο στην Ν. Σμύρνη με γκολ των Σωτηριάδη - Νεστορίδη, ενώ μείωσε με τον Ηλία Παπαγεωργίου στο 28', ισοβάθμησε με τον Παναθηναϊκό, και έτσι βάση κανονισμών Α.Ε.Κ. και Παναθηναϊκός θα οδηγούνταν σε αγώνα μπαράζ για την ανάδειξη πρωταθλητή.

   Ο αγώνας μπαράζ από την Ε.Π.Σ.Α. ήταν προγραμματισμένος για τις 25 Ιουνίου 1952, αλλά η Α.Ε.Κ. θέλοντας να κυνηγήσει την υπόθεση, μέσω του συμβούλου της έστειλε επιστολή στην Ε.Π.Σ.Α. πως δεν θα κατέβει στον αγώνα μπαράζ και έτσι να μην προχωρήσει η Ε.Π.Σ.Α. στην διοργάνωση αυτού του αγώνα μέχρι να βρεθεί κάποια άκρη αφού έστειλε την υπόθεση στην Ε.Π.Ο. λέγοντας πως ο επίσημος χρονομέτρης του γηπέδου είναι ο διαιτητής, και σύμφωνα με αυτόν το γκολ της ισοφάρισης του Φωστήρα μπήκε στο 89:10.

   Η Ε.Π.Σ.Α. μόλις έλαβε την επιστολή της Α.Ε.Κ. έστειλε αμέσως επιστολές σε Α.Ε.Κ. και Παναθηναϊκό όπου γνωστοποιούσε πως ο αγώνας κατάταξης ματαιώνεται και πως ο Παναθηναϊκός ανακηρύχθηκε πρωταθλητής Αθηνών για την περίοδο 1951-1952.

 • 2009
  • Η Π.Α.Ε. Α.Ε.Κ. ανακοίνωσε την έναρξη της συνεργασίας της με τον μέσο Γρηγόρη Μάκο ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο πέντε χρόνων.
 • 2014
  • Η Α.Ε.Κ. ανακοίνωσε την έναρξη της συνεργασίας της με τον κ. Branko Milovanovic ο οποίος αναλαμβάνει τη θέση του τεχνικού διευθυντή του Συλλόγου.
 • 2017
  • Η Π.Α.Ε. Α.Ε.Κ. ανακοίνωσε την έναρξη της συνεργασίας της με τον Ελληνα τερματοφύλακα Παναγιώτη Τσιντώτα, ο οποίος υπέγραψε τριετές συμβόλαιο μέχρι τον Ιούνιο του 2020 με την Α.Ε.Κ. να διατηρεί δικαίωμα ανανέωσης για έναν ακόμα χρόνο.