Ημερομηνία | Γήπεδο | Εισιτήρια | Διαιτητής |
---|---|---|---|
Τετάρτη 01 Δεκεμβρίου 2010 20:00:00 | Stadion Poljud | 13.726 | Mike DeanΑγγλία |
Στο στάδιο “Poljud” η Ένωση αντιμετώπισε την Hajduk Split, για την 5η αγωνιστική των ομίλων του Europa league. Οι Κροάτες για να φτάσουν μέχρι τους ομίλους απέκλεισαν δυο Ρουμάνικες ομάδες, Dinamo Bucuresti και Unirea. Μέχρι εκείνη την αγωνιστική η Hajduk ήταν τελευταία στον όμιλο με 3 βαθμούς, όμως μέσα στο παιχνίδι της πρόκρισης αφού Anderlecht και Α.Ε.Κ. είχαν 4 βαθμούς. Στο Κροατικό πρωτάθλημα ήταν στη δεύτερη θέση, 7 βαθμούς πίσω από την Dinamo Zagreb, ενώ τέσσερις μέρες πριν είχε κερδίσει την Osijek 2-1 για την 17η αγωνιστική.
Η Α.Ε.Κ. ερχόταν στο Split με αναπτερωμένο ηθικό, αφού λίγες μέρες πριν κέρδισε τον Ολυμπιακό στο πρωτάθλημα και μείωσε τη διαφορά από την κορυφή. Η Ένωση ήταν τρίτη στον όμιλο, ισόβαθμη με την Anderlecht, που την ίδια ώρα έπαιζε με την πρωτοπόρο Zenit στη Ρωσία.
Σε έναν κακό αγωνιστικό χώρο, λόγω βροχόπτωσης το τερέν ήταν λασπωμένο, ο ρυθμός ήταν όμως αρκετά ικανοποιητικός, οι δυο ομάδες στο πρώτο ημίχρονο δημιούργησαν φάσεις, ωστόσο το 0-0 ήταν το αποτέλεσμα. Στο δεύτερο ημίχρονο υπήρχε μια ομάδα, η Α.Ε.Κ. Ο δικέφαλος μπήκε δυνατά και δεν επέτρεψε στους Κροάτες να τον απειλήσουν. Στο 50΄ ο Nacho Scocco άνοιξε το σκορ με πέναλτι, στο 61΄ ο Κώστας Μανωλάς έκανε το 2-0, ενώ ο Ismael Blanco στο 84΄ σημείωσε το 3-0. Η Hajduk το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει στο 90΄ με τον Buljat και στο τέλος οι οπαδοί της αποδοκίμασαν την ομάδα. Την ίδια ώρα η Anderlecht γνώριζε την ήττα από τη Zenit με 3-1, έτσι η Α.Ε.Κ. πέρασε στη δεύτερη θέση με 7 βαθμούς, αφήνοντας τους Βέλγους στους 4. Η Ένωση ήθελε μια ισοπαλία την τελευταία αγωνιστική με τη Zenit, στο Ο.Α.Κ.Α. για να περάσει στην επόμενη φάση, όμως με απαράδεκτη εμφάνιση έχασε 3-0 και αποκλείστηκε.